Wednesday, December 1, 2010

Για τον Δεκέμβρη

Ο Δεκέμβρης του τότε…

6 Δεκέμβρη 2008.Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονείται από χέρι μπάτσου , περιστατικό όχι μεμονωμένο όπως προσπάθησαν να μας πείσουν , αλλά μία ακόμη απόδειξη της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Η απάντηση ; Η γενιά του καναπέ και του «ωχαδερφισμού» έδειξε πως έχει ταχύτατα αντανακλαστικά. Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν σημάδια οργής και αγανάκτησης και χαρακτηρίστηκαν από τον αυθορμητισμό τους. Στη συνέχεια όμως, εντασσόμενη στο ευρύτερο κοινωνικοπολιτκό πλαίσιο , η εξέγερση του Δεκέμβρη απέκτησε αιτήματα και πολιτικά χαρακτηριστικά. Στη μαζικότερη κινητοποίηση μετά το ’74 συμμετείχαν όλες οι κοινωνικές ομάδες: μαθητές, φοιτητές , εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες (για πρώτη φορά οργανωμένοι). Με την – όπως πάντα άλλωστε- σύμπραξη των Μ.Μ.Ε. , το σύστημα φανέρωσε για ακόμη μια φορά το χυδαίο του πρόσωπο, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη εστιάζοντας σε υλικές ζημιές. Όταν ΕΜΕΙΣ θρηνούσαμε ανθρώπινες ζωές , ΑΥΤΟΙ θρηνούσαν βιτρίνες. Όταν ΕΜΕΙΣ αγωνιζόμασταν για δικαιοσύνη και υπεράσπιση των δικαιωμάτών μας , ΑΥΤΟΙ μας αποκαλούσαν τρομοκράτες .

Η εξέγερση του Δεκέμβρη εγκαινίασε τις ζυμώσεις που προτού κλείσει χρόνος έριξαν την κυβέρνηση Καραμανλή, δημιούργησαν κλίμα προβληματισμού στην αριστερά και προσπάθεια ανασύνταξης και παραχώρησης χώρου στη νεολαία.

Ο Δεκέμβρης του τώρα…

6 Δεκέμβρη 2010. Δύο χρόνια μετά την κρατική αυτή δολοφονία, χιλιάδες διαδηλωτές σ’ ολόκληρη την Ελλάδα βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την ενέργεια την ίδια, την κρατική καταστολή ,αλλά και την ευρύτερη πολιτική συγκυρία. Με την επιβολή του μνημονίου από κυβέρνηση ,Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. καθώς και με την σύμπραξη των Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. εφαρμόζονται οι πιο αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην ιστορία της Ελλάδας ,σε εργασία και παιδεία, με αποτέλεσμα να στερούνται κεκτημένα αγώνων και να καταπατώνται απροκάλυπτα τα δημοκρατικά δικαιώματα. Στο φόντο της κοινωνικής αδικίας , της φτώχειας και της υποβάθμισης της ανθρώπινης ζωής, καλλιεργείται το αίσθημα φόβου, παθητικότητας και αποχής από τις συλλογικές διαδικασίες με σκοπό τον αποπροσανατολισμό του κόσμου και την καταστολή των μαζικών κινητοποιήσεων. Αποσπασματική και στρεβλωμένη παρουσίαση της αλήθειας, βομβαρδισμοί προπαγάνδας ,δημιουργία ψεύτικων ελπίδων, γκετοποίηση, καταστολή, αλλεπάλληλες ταπεινώσεις, απρόβλεπτη ,προβλέψιμη και στοχευμένη βία είναι τα όπλα του συστήματος που στόχο έχουν να φιμώσουν το στόμα του κινήματος .

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΣΑΝ ΠΕΤΑΣ..

Η προσπάθεια αποδυνάμωσης των μαζικών αγώνων θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα ανυποχώρητο, ριζοσπαστικό μαθητικό-φοιτητικό-εργατικό κίνημα. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ :

-σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων και στη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων

-σε όλες τις κινητοποιήσεις με κόμβο την Πανεργατική Απεργία στις 15 Δεκεμβρίου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Π.ΑΝΤΙ.Ε.Ρ.Α. - Ε.Α.Α.Κ.

No comments:

Post a Comment