Thursday, December 2, 2010

Πλαίσιο ΠΑΝΤΙΕΡΑ-ΕΑΑΚ

ΠΛΑΙΣΙΟ Π.ΑΝΤΙ.Ε.Ρ.Α. Ε.Α.Α.Κ.

Πάνω από 50.000 διαδηλωτές στην Αθήνα και δεκάδες χιλιάδες κόσμος σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα κατέβηκαν στους δρόμους σε μία συλλογική έκφραση διαμαρτυρίας για τη μνημονιακή πολιτική κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων της ΝΔ και ΛΑΟΣ. Κινητοποιήσεις οι οποίες δεν είχαν καθαρά χαρακτήρα επετειακό, αλλά εξέφρασαν την κοινωνική δυσαρέσκεια για τις αντεργατικές-αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και έδωσαν ένα νέο νόημα στη σύγχρονη εκδοχή του Πολυτεχνείου. Για άλλη μια φορά, απάντηση της κυβέρνησης η επιστράτευση των κατασταλτικών μηχανισμών της. 7.000 αστυνομικοί, ξυλοδαρμοί, προληπτικές προσαγωγές και 23 συλλήψεις καλλιεργούν το κλίμα φίμωσης και τρομοκράτησης των αγωνιζομένων.

Μια μέρα μετά τις μαζικότατες αυτές κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση του μνημονίου εφάρμοσε κατά γράμμα στον προϋπολογισμό της τις νέες προσταγές της τρόικας. Κατάργηση των συμβάσεων εργασίας, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και συμβασιούχων, αυξήσεις στους φόρους, νομιμοποίηση της παιδικής εργασίας και σύμφωνο πρώτης απασχόλησης είναι μερικά μόνο από τα μέτρα στο γενικότερο κλίμα περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων. Μέτρα που έχουν ληφθεί με το πρόσχημα της αποφυγής μιας επικείμενης χρεοκοπίας, μέτρα που μας οδηγούν βαθύτερα σ’ αυτήν.

Στον κυκεώνα των εξελίξεων, δεν θα μπορούσε να μείνει ανέγγιχτο το μέτωπο της παιδείας. Η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προσπαθεί να επιβάλει ακόμη πιο αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις από το νόμο Πλαίσιο Γιαννάκου που το φοιτητικό κίνημα με συνεχείς αγώνες κατάφερε τότε να παγώσει. Η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων και η αξιολόγησή τους σε παραγωγικά ή μη, η αντικατάσταση του πάσο από την κάρτα φοιτητή, η συγχώνευση και το κλείσιμο σχολών, η θέσπιση του ατομικού φακέλου προσόντων, οι μαζικές απολύσεις διδακτικού προσωπικού, η αναγνώριση των ΚΕΣ και η εξίσωσή τους με τα ΤΕΙ, η οριοθέτηση του ασύλου και η θέσπιση του προπαρασκευαστικού έτους στοχεύουν στην κατάλυση όλων των κεκτημένων του Πανεπιστημίου της Μεταπολίτευσης και την κατάργηση του δωρεάν και δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας.

Σε όλα τα παραπάνω, η απάντηση δε μπορεί να είναι παρά μόνο μία: ένα ανεξάρτητο, ανυπότακτο, ριζοσπαστικό φοιτητικό κίνημα, συμπορευόμενο με το εργατικό και το μαθητικό, που θα ανατρέψει οποιαδήποτε πολιτική αντιτίθεται στις κοινωνικές ανάγκες, που θα διεκδικεί μαζικά την ανατροπή της κυβέρνησης, των αντεργατικών της νόμων, των αντιεκπαιδευτικών της μεταρρυθμίσεων και των αντιδημοκρατικών της μέτρων. Με τις αγωνιστικές αποφάσεις των συλλόγων μέσω των γενικών τους συνελεύσεων, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις με καταλήψεις και μαζικές διαδηλώσεις βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο ενός νέου κινηματικού Δεκέμβρη.

ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΡΗΞΑΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Διαγραφή του χρέους-Απεμπλοκή απ’ το Μνημόνιο

Έξοδος από ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ

Να πέσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η αντεργατική πολιτική της και ο εκάστοτε διαχειριστής της

1400 κατώτερος μισθός για όλους-Μαζικές προσλήψεις

Όχι στο αντιεκπαιδευτικό Πολυνομοσχέδιο-Εξαγγελίες Διαμαντοπούλου, κατάργηση του προηγούμενου Νόμου Πλαισίου

Ενιαία Δημόσια Δωρεάν Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση (ούτε ΑΕΙ, ούτε ΤΕΙ, ούτε ΚΕΣ, ούτε ΙΕΚ, με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς φροντιστήρια, εξετάσεις και χωρίς προπαρασκευαστικό έτος)

Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορά, συγγράμματα, εξοπλισμός εργαστηρίων

Κατάργηση όλων των αλυσίδων

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ

Κατάληψη του ΤΕΙ 2,3,6 και 7/12 και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 2/12, 12:00 από Ακαδημία

Μαζική παράσταση στην ανοιχτή Σύγκλητο με θέμα συζήτησης το Πολυνομοσχέδιο, την Πέμπτη 25/11 στις 10:00 στο Μεταβατικό

Συμβολική κατάληψη της αστικής συγκοινωνίας με τη λήξη της συνέλευσης από το ΤΕΙ για Πανεπιστήμιο και κέντρο με σκοπό τη δωρεάν μεταφορά και την αύξηση των δρομολογίων

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΙ στην επόμενη συνεδρίασή της για να πάρει θέση για τις εξαγγελίες, τη σίτιση και τα συγγράμματα στο ίδρυμα

Παράσταση διαμαρτυρίας στη λέσχη για την κατάργηση της κάρτας σίτισης και τη δωρεάν σίτιση για όλους

Συντονισμός με άλλους συλλόγους που έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις

Νέα Γ.Σ. 6/12 στις 13:00

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Π.ΑΝΤΙ.Ε.Ρ.Α.

No comments:

Post a Comment